Ny videoserie om västmetrons stationer

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
16-11-2020 kl. 9.12

På onsdag 18.11.2020 blir det tre år sedan passagerartrafiken på västmetroavsnittet Gräsviken-Mattby öppnades och åtta nya stationer togs i drift. Förutom de moderna tekniska systemen som garanterar stationernas funktionalitet och säkerhet tog den arkitektoniska planeringen ända från början även hänsyn till de olika användargrupperna, stationernas läge och belysningen. Var och en av de åtta stationerna bildar en egen unik helhet vars underjordiska gångar för en dialog med omgivningen på markytan och dess särdrag.  

Länsimetro Oy och Esbo Stadsevenemang har i samarbete producerat videoserien DESIGN. TUNNE. METRO. i åtta delar som tar med tittaren på en inspirerande metroresa från Drumsö till Mattby och ger en djupare inblick i metroarkitekturen. I videofilmerna berättar journalisten Riku Rantala bland annat hur den kulturhistoriskt betydande lindallén i Otnäs beaktades i planeringen, hur det ikoniska, rivna vattentornet på Drumsö syns på metrostationen och varför stationen i Hagalund skimrar i vitt. 

För användarna är metron ett alldagligt transportmedel och videoserien vill rikta blicken mot estetiken och de små, genomtänkta detaljerna på denna vardagliga estrad. Västmetrons stationer är kulturobjekt som är öppna för alla invånare.
 
Du kan titta på videorna DESIGN. TUNNE. METRO. med Riku Rantala som guide här

Stadsevenemang Esbo: www.espoo.fi/kaupunkitapahtumat    
Presentation av metrostationerna:www.lansimetro.fi/sv/stationer/ 

Mer information

Kommunikationsdirektör Satu Linkola
Länsimetro Oy
satu.linkola@lansimetro.fi, 046 877 3392 


Kulturproducent Annu Kankaanranta
Stadsevenemang Esbo, Esbo stads evenemang- och kulturtjänster
annu.kankaanranta@espoo.fi, 040 827 2318