Hagalunds servicecentral

Servicecentralen är en mötesplats för äldre. I servicecentralen kan du äta, tillbringa tid, syssla med olika hobbyer och delta i evenemang. Också många pensionärs- och seniorföreningar ordnar verksamhet i servicecentralerna.

Lunch

Lunch serveras vardagar kl. 11–13.
Lunchrestaurangens matsedlar

Information om tjänster och verksamhet

Information om evenemang och verksamhet för seniorer får du på servicecentralens anslagstavla och infoställen. Servicecentralen har en dator som besökarna kan använda. Kom överens på förhand om du önskar att sysselsättningsledaren hjälper dig att använda datorn. I egenvårdsrummet kan du själv till exempel mäta ditt blodtryck.

Servicecentralen hyser ett aktivt äldreråd. Medlemmarna i äldrerådet utses årligen genom val.

Handarbete

Du kan handarbeta självständigt eller i grupp med handledare.

Motion

Stolgymnastik tisdagar och torsdagar kl. 10.30–11.15.
Du kan använda gymredskapen självständigt vardagar kl. 8–15.45.

Handlening i att använda gymredskapen tisdagar klo. 9.00-10.00 och onsdagar kl. 13.30-14.30.

Gruppverksamhet

Servicecentralen ordnar många slags gruppverksamhet. Grupperna är huvudsakligen öppna för alla. Anmäl dig på förhand till må bra-grupperna. Information om gruppernas verksamhet hittar du i veckoprogrammet.

Arbeta som volontär i servicecentralen

Volontärverksamheten är en viktig del av vardagen i servicecentralen. Volontärerna leder till exempel olika hobby- och spelgrupper och deltar i att ordna gemensamma evenemang. Om du vill arbeta som volontär kan du antingen kontakta servicecentralens personal eller bekanta dig med volontärarbete på webbplatsen för Esbos volontärnätverk.

Användning av servicecentralens lokaler

Lokalerna i servicecentralen kan i första hand bokas av senior- och pensionärsföreningar för deras egen, allmännyttiga verksamhet. Övriga användare kan också få lov att boka lokalerna. Hör dig för om lokalerna hos sysselsättningsledaren eller på kontoret. 

Välkommen med i verksamheten!