​Servicetorget i Kalajärvi betjänar begränsat under sommaren

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
02-06-2020 kl. 14.37

Uppdaterat 5.6.2020: hälsostationens stängning under sommaren

Servicetorget i Kalajärvi fortsätter med begränsade tjänster också i juni. De allmänna lokalerna på servicetorget är öppna från måndag till fredag kl. 8–18. Undantagssituationen som coronaviruset orsakat lever och därför kan vi vara tvungna att ändra öppettiderna för en del tjänster med kort varsel.

  • Hälsostationen och rådgivningsbyrån betjänar i juni endast med tidsbokning. Hälsostationen är stängd 15.6–9.8.2020.
  • Tandkliniken är tills vidare helt stängd.
  • Servicepunkten betjänar enligt vanliga öppettider
  • Biblioteket betjänar mån–fre kl. 11–18. Meröppet mån–fre kl. 7–11 (från och med 1.8.2020 också kl. 18–20)

De två möteslokalerna (Katiska och Apaja) kan reserveras för självständigt arbete vardagar kl. 8–18 via tjänsten Varaamo. På detta sätt vill servicetorget stödja distansarbete och studier för invånarna i området. I augusti öppnas servicetorgets lokaler för gruppbokningar och större evenemang.

Servicetorget är stängt i juli – biblioteket och rådgivningsbyrån öppna

Servicetorget i Kalajärvi är stängt 6–26.7.2020. Biblioteket och rådgivningsbyrån har dock öppet: ingång via deras egna ytterdörrar.

Servicetorget blir ersättande lokal från augusti

I augusti blir det snurr på servicetorget, när skolan Kalajärven koulu börjar renoveras och en del av eleverna flyttar till ersättande lokaler på servicetorget. Åtminstone Kalajärvisalen reserveras huvudsakligen för undervisning dagtid.

Medelåldern för besökare på servicetorget sjunker alltså mycket under dagtid. På kvällarna fortsätter gruppverksamheterna som ordnas till exempel av Omnia, Estrada och föreningen Pohjois-Espoon eläkkeensaajat.

”Vår målsättning är fortfarande att ordna verksamhet i huset för alla ålderskategorier och att betjäna alla invånare i närområdet”, konstaterar servicekoordinator Päivi Peltomaa.

Mer information