Servicetorget i Kalajärvi öppet på kvällarna från 10.8

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
07-08-2020 kl. 14.27

Mötesrum Apaja på servicetorget i Kalajärvi. Ett bord, fyra stolar, en bärbar dator och en stor skärm på väggen.
Mötesrum Apaja är ett av de lokaler på servicetorget i Kalajärvi som vem som helst kan boka på tjänsten Varaamo. (Foto: Esbo stad / Päivi Peltomaa)

De allmänna lokalerna på servicetorget i Kalajärvi är från 10.8.2020 öppna från måndag till fredag kl. 8–20. Servicetorget återgår alltså till normala öppettider efter de avvikande öppettiderna under sommaren.

När skolorna börjar 14.8.2020 blir det snurr på servicetorget, när en del av eleverna från skolan Kalajärven koulu, som renoveras, flyttar till ersättande lokaler på servicetorget. Åtminstone Kalajärvisalen reserveras huvudsakligen för undervisning dagtid.

Medelåldern för besökare på servicetorget sjunker alltså mycket under dagtid. På kvällarna fortsätter gruppaktiviteterna som ordnas till exempel av Omnia, Estrada och pensionärer vid Pohjois-Espoon eläkkeensaajat ry.

”Vårt mål är att ordna verksamhet i huset för alla åldersgrupper och att betjäna alla invånare i närområdet”, konstaterar servicekoordinator Päivi Peltomaa.

Du kan boka servicetorgets lokaler för vardagar kl. 8–20 via tjänsten Varaamo. Läs mer om servicetorgets lokaler och hur du bokar dem.

Tandkliniken och hälsostationen åter i bruk

Kalajärvi tandklinik öppnades igen 3.8.2020 och hälsostationen öppnas 10.8.2020.

Rådgivningsbyrån och hälsostationen betjänar tills vidare endast med tidsbokning.

Bibliotekets meröppettid utvidgas

Kalajärvi bibliotek utvidgar sin meröppettid från 10.8.2020 så att biblioteket är öppet från måndag till fredag kl. 7–20 och veckoslut kl. 7–15.

Mer information