Skol- och studerandehälsovården ordnar videomottagning

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
18-11-2020 kl. 17.00

Elever och studerande kan från och med 23.11.2020 använda videomottagning på hälsovårdarens mottagning, till exempel en hälsoundersökning.

För det mesta kan hälsovårdaren ha mottagning på distans om du vill. Ibland måste du också besöka mottagningen, för undersökning eller behandling. Då är besöket vanligen kortare, eftersom hälsovårdaren redan har bedömt ditt behov av vård och du har gett behövliga bakgrundsuppgifter på videomottagningen.

För videomottagningen behöver du en nätkopplad apparat med kamera och mikrofon samt en lugn plats där du kan tala konfidentiellt.

Boka tid först

På videomottagningen (VideoVisit) använder vi stark autentisering (nätbankskoder, mobilcertifikat). Länken till tidsbokningen för videomottagning hos skol- och studerandehälsovården finns på Tidsbokning på webben > Tidsbokning inom studerandehälsovård.

Om du inte har möjlighet till stark autentisering, kan du be hälsovårdaren skicka länken till videomottagningen till dig per e-post. Om du vill ändra en bokad tid till videomottagning, kontakta hälsovårdaren i god tid på förhand.

Videomottagningen fungerar bäst med webbläsaren Google Chrome. Om du använder webbläsaren Internet Explorer eller en mobil apparat (pekplatta, smarttelefon), ladda gratis ner applikationen VideoVisit Meet på adressen info.videovisit.