Tidsbokning

Studerandehälsovårdare och läkare

Du kan boka tid hos studerandehälsovårdaren antingen genom att besöka mottagningen, per telefon eller per e-post. Gymnasieelever kan också sända ett meddelande till hälsovårdaren på Wilma. Tidsbokning till skolläkaren görs via skolhälsovårdaren.

Till den öppna mottagningen kan du komma utan tidsbeställning. Tiderna för öppen mottagning varierar mellan läroanstalter, och du kan kontrollera dem hos hälsovårdaren i din egen skola.

Om du studerar på yrkeshögskola kan du boka ny tid på nätet.

Tidsbokning till uppbådsundersökning

De som bor i Esbo, Vanda eller Helsingfors beställer tid av den egna läroanstaltens hälsovårdare. De som bor i Esbo eller Vanda kan också boka tid elektroniskt med nätbankskoder eller mobilcertifikat.

Esbo

Vanda

Flyttning och avbokning av reserverade tider

Om du blir förhindrad och inte kan komma till studerandehälsovårdaren eller skolläkaren på den tid som du reserverat, avboka senast dagen före undersökningen, till exempel med ett textmeddelande till hälsovårdarens telefonnummer.

En tid som bokats till studerandehälsovården kan också kontrolleras, uppskjutas och avbokas elektroniskt, antingen med nätbankskoder eller med mobilcertifikat.

Avbokning av mottagningstid