Förändringar i tandvården till följd av coronavirussituationen

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
17-03-2020 kl. 13.10

Uppdaterat 3.7.2020

Coronasituationen medför fortfarande förändringar också i tandvården. Till exempel vårdtiderna är längre än normalt och för närvarande kan vi inte utföra alla behandlingar. Vi har sett till att det är tryggt att komma till vård. Ta kontakt med vår kundtjänst om din munhälsa oroar dig. En hälso- och sjukvårdsexpert bedömer situationen tillsammans med dig och hänvisar dig vid behov vidare. Kom ihåg att du ska ha en bokad tid när du kommer till tandkliniken och att du måste vara frisk. Om du blir sjuk efter att du bokat en tid, kontakta vår kundtjänst, tfn 09 816 30300.
Det är viktigt att sköta om munhälsan också i undantagstider. Bra egenvård hjälper långt. Tips om rengöring av munnen finns till exempel på Tandläkarförbundets webbplats (på finska) ilovesuu
Vi informerar på vår webbplats om andra förändringar i tandvårdens tidsbokning eller verksamhet. Vi följer noga utvecklingen av coronasituationen.

Tidsbokning

Tandvårdens jour:

Tider finns att få som normalt, tidsbokning tfn 09 816 35900 vardagar kl. 7–16. Du hittar kontaktuppgifterna till kvälls-, natt- och veckoslutsjouren på vår webbplats under rubriken ”brådskande vård”.

Nya kontrolltider för vuxna:

Tandvården har rusning som en följd av coronasituationen och vi har för närvarande fördröjningar i synnerhet när det gäller att ge nya kontrolltider för vuxna. Om vi inte kan ge dig en tid när du ringer, ger vi dig rätt att boka tid på webben, så kan du boka tid i vårt bokningssystem senare. 

Tider som ställts in på grund av vårens coronasituation:

  • vi skickar kallelser till vård stegvis. Om du har fått en kallelse kan du boka tid via webbtidsbokningen eller per telefon, tfn 09 816 30300.
  • vi skickar ingen separat kallelse om du har fått en ny tid för hösten i samband med att din tid ställdes in. Om tiden du fått tidigare inte passar dig, kan du byta eller avboka den webbtidsbokningen eller per telefon 09 816 30300

Klienter som har rätt att boka tid enligt vårdplanen

Du kan boka tid via webbtidsbokningen (från 13.7.) eller vår kundtjänst.

Regelbundna kontroller för barn och unga:

Vi skickar en kallelse till vård, varefter du kan boka tid via webbtidsbokningen eller kundtjänsten. Obs! Regelbundna kontroller för 1- och 3-åringar samt hälsokontroller för dem som väntar sitt första barn sköts på videomottagning. Dessa tider kan du boka även utan kallelse via webbtidsbokningen.

Personer som hör till riskgrupper

Vi betjänar klienter som hör till riskgrupper vid Gäddviks tandklinik och Rosaslottets tandklinik. Tidsbokning per telefon 09 816 30300.

Klienter med luftvägssymtom som behöver brådskande vård vårdas vid HUS enheter. Ring först kundtjänsten vid Esbo stads tandvård, så hänvisar vi dig vidare.
Tack för samarbetet!