Färdcentralen Västra Nyland inleder färdtjänsten i Kyrkslätt på hösten

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
29-06-2020 kl. 14.34

Färdtjänsten enligt handikappservicelagen och socialvårdslagen i kommunerna i västra Nyland kommer att överföras till den nya Färdcentralen Västra Nyland. Den nya färdtjänsten startar i Kyrkslätt i oktober och därefter i Esbo och Grankulla. Därefter inleds verksamheten i de övriga kommunerna i västra Nyland: Sjundeå, Ingå, Lojo, Raseborg, Hangö, Vichtis och Högfors.

Alla klienter anlitar den nuvarande färdtjänsten tills den nya färdtjänsten startar. Klienterna får per brev anvisningar om användningen av Färdcentralens tjänster. I brevet meddelas också Färdcentralen Västra Nylands kontaktuppgifter samt ett exakt datum när de ska börja anlita Färdcentralen. Innan den nya färdtjänsten Färdcentralen Västra Nyland tas i bruk ordnas också ett informationsmöte för klienter och chaufförer i varje område.

Övergången till Färdcentralen som leverantör av färdtjänst påverkar inte de gällande besluten om färdtjänst. Du ska även i fortsättningen ansöka om färdtjänst hos din hemkommun, alldeles som hittills.

Färdcentralen erbjuder skjuts dygnet runt, varje dag året om. Färdtjänsten är avsedd för dem som inte utan oskäliga svårigheter kan resa med kollektiva trafikmedel.