Sommarprogram för barn, unga och barnfamiljer

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
10-06-2021 kl. 18.59

I Esbo finns en hel del sommarprogram och -aktiviteter för hela familjen. Utställningar, läger, kurser, evenemang, filmföreställningar, motion, workshopar, samt alla Esbos mångsidiga friluftsmöjligheter.

Sommarverksamhet inom ungdomstjänsterna

hittar du på adressen  harrastushaku.fi med sökordet NEkesä

Nuori Espoo -paketbil

>Nuori Espoo -paketbil kör runtomkring i Esbo och hämtar med sig roligt program! Du kan ringa och beställa bilen, tfn 043 825 7238.

Kultur

På webbplatsen Harrastushaku hittar du mycket kulturprogram för sommarmånaderna.

Upplev en urban kultursemester i Esbo!

Esbo stads evenemangs- och kulturtjänster ordnar sommarlovsnöje i form av konstupplevelser för stadsinvånarna. Musik, konst och verkstäder kan beundras i utställningscentret WeeGees, Esbo kulturcentrums, Sellosalens, Kannusalens, Barnkulturcentret Auroras och Keran hallit omgivningar. Läs mer om programmet: espoo.fi/kaupunkitapahtumat

Emot sommaren med stadsbibliotekets vägkost

Det är roligt att spela på sommaren. I spelet som baserar sig på Kika in i Esbo -boken bekantar du dig med Esbos olika stadscentrum via digitala äventyrsrutter. Med Bibbakurres friluftsspel är du ute på äventyr i den nära belägna naturen. Glöm inte att ta med din favoritbok!

Är du en superläsare? Biblioteket bjuder på ett bokligt sommarspel med priser för ivriga läsare i 7–12 års ålder. Vilket lag klarar av att vinna? Även andra spel i framtiden.

Lägg också märke till distansläscirkeln och våra musikevenemang!
Du hittar hela programmet på sidan helmet.fi.

Urban Espoo – digitala kulturupplevelser

Urban Espoo är ett digitalt kulturhus som erbjuder kulturupplevelser var du än befinner dig. Via Urban Espoo kan du njuta av konserter på webben och av konstverkstäder hemma, lära dig om arkitektur under en promenad genom att lyssna till guidningar eller lära dig nya saker i roliga miniskolor för hela familjen. Utbudet kompletteras kontinuerligt. Innehållet är huvudsakligen finskspråkigt. Musikinspelningar hittar du på urbanespoo.fi/lava.

Urban Espoo utomhusspel i Mattby, Hagalund och Stensvik

Lyckas du lösa mysteriet? I stadsäventyrsspelerna får du lösa problem och gåtor med hjälp av tips. Tipsen leder dig från ett ställe till ett annat.

För att lösa mysteriet behöver du en smarttelefon, skarpa ögon, kvickt sinne och en stenhård förmåga att arbeta i team. Du behöver också ladda ner gratisappen Actionbound på din telefon innan du kan börja spela. Spelet passar alla åldrar och kan spelas ensam eller i grupp. 

På finska.

Urban Matinkylä
Urban Tapiola
Urban Kivenlahti

Leksaksmuseum Hevosenkenkä: Virtuell visit till utställningen Åttiotalets barn

1980-talet var en tid av luktsuddgummin, glödande neonfärger och syntmusik som ljöd från freestylen. På den virtuella visiten bekantar vi oss med Leksaksmuseum Hevosenkenkäs utställning Åttiotalets barn och tar en återblick på det överflödiga 1980-talets leksakshits och favoritlekar. Språk: finska (textning: finska, svenska, engelska)

Mer information på lelumuseohevosenkenka.fi


De pollinerande hjältarna anländer till Glims gårdsmuseum

De lurviga humlorna, de flitiga bien, de hetsiga blomflugorna och de vackra fjärilarna – bland annat dessa smådjur är livsviktiga för vår miljö då de pollinerar våra växter. Utställningen Pollinerande hjältar presenterar våra pollinerande insekter ut ett mångsidigt perspektiv och ger oss tips om hur vi i fortsättningen kunde ta bättre hand om dem.
Mer information om Glims gårdsmuseum
 

Pentala skärgårdsmuseum är Esbos bästa utflyktsmål på sommaren

Pentala skärgårdsmuseum är Esbos bästa utflyktsmål! Under resan dit kan museibesökaren njuta av båtresan ute på havet, av historiens vingslag på en kulturhistoriskt betydelsefull plats, av den unika, vackra skärgårdsnaturen, av en läcker lunch samt av den friska havsluften. 
Mer information om Pentala skärgårdsmuseum

Motion och motionsevenemang 

Cirkusparkour, paddling, bågskytte, nattbasket, fotboll, boboll, klättring, trampolingymnastik och mycket mer! Möjligheter till sommarmotion finns på harrastushaku.fi under sökordet ELkesä. 

Skärgårdstrafik och utfärdsholmar 

Badstränder 

Det finns åtta bevakade badstränder. Bevakningsperioden började måndagen den 7 juni och slutar den 15 augusti.  

Skärgårdstrafik och holmarna utanför Esbo

Skärgårdstrafiken började lördagen den 5 juni.

Simhallar, friluftsbad och badstränder

  • Alberga friluftsbad har öppet hela sommaren.

    Simhallarna har delvis öppet under sommaren: 
  • Esbovikens simhall öppet fram till 4.7 och öppnar igen 12.8
    Kom ihåg att kolla också avvikande öppettider.
  • Mellersta Esbo simhall öppet fram till 2.6 och öppnar igen 29.6
  • Alberga simhall öppet fram till 24.6. Hoppbassängen år öppet hela sommaren. Passage genom friluftsbadet.

Förändringar i programmen är möjliga.

Ha en riktigt skön sommar!