Fortbildning

Lärare och personal inom grundläggande utbildning, förskoleundervisning och småbarnspedagogik i Esbo – Välkommen till Mattelandet!

Jobbar du i en skola i Esbo? Mattelandet inbjuder till fortbildning våren 2020:

  • för skolgångsbiträden tisdag 10.3.2020 kl 13-15 Hur kan jag hjälpa med matematik?
  • för lärare tisdag 21.4.2020 kl 14:30-16 Hur ska vi dividera?

Fortbildningen 21.4 hålls online. Anmälan skickas per e-post till mattelandet@edu.esbo.fi före påsk. Mattelandet sänder en möteskod till alla anmälda (alla som sände in sin anmälan före distansperioden är inräknade). Välkommen!

Kängurun 2020 och Mattelandets spelturneringar

Obs. Kängurutävlingarna 19.3 och 31.3 är inställda på grund av coronavirussituationen.

Mattelandet arrangerar den internationella problemlösningstävlingen Kängurun 2020 samt turneringar i brädspel för elever i åk 3-9 enligt inbjudan som alla Esboskolor har fått. Tävlingsdagarna är torsdag 19.3 och tisdag 31.3, båda dagarna kl. 9:30-13:00.

Känguruproblemen är för övrigt tillgängliga för alla intresserade elever i alla årskurser. Ifall läraren gör en egen anmälan, så kan hur många elever som helst delta i egen skola.

Programmeringstävlingen Bebras 

Mattelandet arrangerar årligen tävlingen så att Esboelever i årskurserna 4 och 5 tävlar skolklassvis, men den individuella tävlingen är öppen på internet för elever i alla årskurser. Tävlingen genomförs i den egna skolan och alla elever får delta.

Arkimedeslektioner

Vi presenterar ett beprövat koncept för differentiering och ger exempel på upplägg, övningar och spel. Arkimedeslektionerna är för matematikstarka elever, differentieringen sker på skoltid så att den är genomförbar i alla skolor.

Mattelandet på sociala medier

Mattelandet finns nu förutom på Facebook även på Instagram. Båda kanalerna förmedlar något nytt varje skoldag under hemmaperioden! Via Facebook roliga extra utmaningar och via Instagram ideer till grundläggande träning. Använd, dela och önska mera!

Mattelandet i Esbo på Facebook
Mattelandet i Esbo på Instagram

Varmt välkommen att ta del - vi utvecklar tillsammans!