Fortbildning

Lärare och personal inom grundläggande utbildning, förskoleundervisning och småbarnspedagogik i Esbo – Välkommen till Mattelandet!

Mattelandet erbjuder fortbildning på svenska för personal inom småbarnspedagogik och grundskolor i Esbo. Under vårterminen 2021 ges all fortbildning enhetsvis och på distans. Önskemål som daghem, förskolor och skolor inlämnar nu förverkligas i anmälningsordning. Förslag på innehåll:

Dagisutematte, Mattebox för 3-5 åringar, Förskoleproblemlösning, Differentiering i alla riktningar, Division, Ämnesövergripande undervisning.

Programmeringstävlingen Bebras 

Mattelandet arrangerar årligen tävlingen så att Esboelever i årskurserna 4 och 5 tävlar skolklassvis, men den individuella tävlingen är öppen på internet för elever i alla årskurser. Tävlingen genomförs i den egna skolan och alla elever får delta.

Programmeringstävlingen Bebras 2020 arrangeras internationellt 16.11-4.12.2020. Tävlingen är öppen för alla skolelever, men Mattelandets tävlingsversion skolklasser emellan gäller endast åk 4-5. Eleverna deltar individuellt i sin egen skola och resultatet sammanställs skolklassvis.

Kängurutävlingen och Mattelandets spelturneringar 

Mattelandet kommer att arrangera Kängurutävlingen 2021 för åk 3-9 i Esbos svenska grundskolor. Information om tryggt genomförande ges direkt till skolorna, reservera datumet 18 mars.

Arkimedeslektioner

Vi presenterar ett beprövat koncept för differentiering och ger exempel på upplägg, övningar och spel. Arkimedeslektionerna är för matematikstarka elever, differentieringen sker på skoltid så att den är genomförbar i alla skolor.

Mattelandet på sociala medier

Mattelandet finns nu förutom på Facebook även på Instagram. Använd, dela och önska mera!

Mattelandet i Esbo på Facebook
Mattelandet i Esbo på Instagram

Varmt välkommen att ta del - vi utvecklar tillsammans!