Vegetariskt alternativ kan snart väljas fritt i alla skolor

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
14.3.2018 kl. 16.32

Vegetariskt alternativ kan väljas fritt i alla skolor i Esbo från början av april. I skolorna med årskurserna 7–9 och i gymnasierna i Esbo har eleverna fritt kunnat välja ett dagligt vegetariskt alternativ redan i flera års tid.

Rekommendationen för skolbespisning som förnyades i fjol rekommenderar att ett vegetariskt alternativt ska kunna väljas fritt i alla årskurser. Fritt valbara lunchalternativ gör att eleverna i större utsträckning äter skolmat och att de vänjer sig vid nya smaker och råvaror.

Det har redan ett tag varit möjligt att fritt välja ett vegetariskt alternativ vid de skolor med årskurserna 1–6 och de sammanhållna grundskolor till vilka maten levereras av Fazer Food Services Oy och Folkhälsan Välfärd Ab (Aarnivalkean koulu, Kilon koulu, Kilonpuiston koulu, Laajalahden koulu, Mankkaanpuron koulu, Sepon koulu, Taavinkylän koulu, Karamalmens skola, Smedsby skola, Vindängens skola).  I de skolor med årskurserna 1–6 där matleverantören är Esbo Catering Oy tas samma praxis i bruk 3.4.2018.

Esbo stad önskar fortfarande att de som dagligen följer en vegetarisk kost fyller i en anmälan om specialdiet. Det underlättar reservering av matsäck för skolornas utflyktsdagar.

Ytterligare information:

  • Minna Ahola, måltidstjänstdirektör, minna.l.ahola@esbo.fi, tfn 050 525 2779
  • Tarja Huusko-Pelkkala, kundchef, tarja.huusko-pelkkala@espoocatering.fi, tfn 050 566 4517